Капково напояване на зеленчуци

Тънкостенен капков маркуч AQUADROP, AQUATAPE - изпитана технология за ефективно напояване на зеленчуци.
 
Фирмата предлага тънкостенен маркуч с различни параметрки. Дебелина на стената от 6 до 12 mil, разстояние между капкообразувателите от 0,10 до 0,40 см. Тънкостенният капков маркуч е подходящ за полско напояване или в оранжерии. Идеален е за поливане на зеленчукови култури като диня, тиквички, пипер, патладжан, лук, картофи, домати, зеле, моркови, както и цветя.
 
Работното налягане може да бъде до 1,4 бара. Маркучът може да се използва надземно и подземно. Лесен е за инсталация и има ниска цена за поддръжка. Синята лента показва правилното разположение на маркуча върху земята. Устойчив на UV лъчи.
Новият иновативен капкообразувател е проектиран с двойна защитна система против запушване.
 

Каталози

Adobe PDF iconAQUADROP брошура

Adobe PDF iconAQUADROP листовка

Adobe PDF iconAQUATAPE брошура

Adobe PDF iconAQUATAPE листовка

kapkovo za zelenchuci

капково напояване на лозя с Аква Системс

 
 
 

Капково напояване за лозя и овошки

GOLD-DRIP е технология, която се използва при трайни насаждения. GOLD DRIP е капков маркуч с турбулентно-цилиндрични капкообразуватели, които намаляват риска от запушване и осигуряват продължителна употреба на маркуча в насаждения от лозя, маслинови градини, плодни дървета, цветни легла и градини.
 
СПЕЦИФИКАЦИЯ
  • идеален за дългосрочна употреба
  • подходящ за надземна и подземна инсталация
  • компенсатор на налягането, който осигурява равномерна поливка по целия ред
  • дебит до 4 л/ч
  • защитен от УВ лъчи

Каталози

Adobe PDF iconGOLDDROP брошура

Adobe PDF iconGOLDDROP листовка

Капково напояване на царевица

При подземното капково напояване водата и хранителните вещества се подават директно в коренообитаемия слой на растенията. Подземното капково напояване има още куп допълнителни предимства. Изпаряването на вода от повърхността на почвата и отмиването на торовете се свежда до минимум. Липсата на влага на повърхността  води до  по-малко  болести по растенията и  сериозно намалява  развитието на плевели в масивите. За България не е за подценяване и едно друго предимство – редуцираният риск от кражби на полето. Накрая най-важното предимство на подземното капково напояване е възможността за извършване на сеитбообороти, които се препоръчват за запазване плодородието на почвите.

Дълбочината на полагане при стандартно обработване на почвата е 40 до 50 сантиметра, а при използване на модерните методи директна сеитба капковите маркучи могат да се полагат  по-плитко на дълбочина до 35 сантиметра.  Практиката от САЩ и Западна Европа е капковите маркучи  да се полагат на разстояние от 140 см един от друг при отглеждане на царевицата като монокултура.  При тази инсталация е необходимо сеитбата да се извършва с GPS управление с оглед семената да са по-близо до влагата.
 
Все по-популярно и икономически целесъобразно в Западна Европа е разполагането на капковите маркучи на разстояние 80 -100 см, предвид възможността за сеитбообороти.
 

Каталози

Adobe PDF iconAQUAPRESS листовка

 
 

капково напояване на царевица